2019

Jalapetron

Sanna Bob fødte 26. juni et sjeldent flott hoppeføll. Navnet ble Jalapetron.

Jalapetron kom seks dager før termin – klokka halv ti om kvelden. Allerede etter en drøy halvtime var den nyfødte oppe og sto. Full av livskraft, fin i kroppen og – skulle det vise seg etter hvert – hundre prosent korrekt i beinstillinga. Nysgjerrig og tillitsfull fra første stund.

Nå går Sanna Bob og Jalapetron på beite hos Målfrid Vatne i Bjørlia, før de kommer hjem til Steinkjer tidlig i august. Vi gleder oss! På bildet nedenfor er Jalapetron en uke gammel.

Foto: MÅLFRID VATNE.

Gyllent kryss: Muscle Hill X SJ’s Photo

Moren Sanna Bob 13,7a/0,5 mill. vant Axel Jensens minneløp for hopper på Bjerke i oktober 2012 etter å ha ledet fra start til mål. Dessuten V75-vinner i Drammen i august 2014. Kun nese fra å kvalifisere til finalen i det svenske hoppederbyet. Hun ble importert fra Sverige til Vestfold som 4-åring og sto hos Eirik Høitomt før hun dessverre ble gaffelbåndskadet som 6-åring

Jalapetron er hennes fjerde avkom. Førstefødte Badlands (v e Raja Mirchi) debuterte på Skive 8. juli, og vant med flere lengder på 18,7v/2000 etter raske 1.12 siste 500. Eier, trener og kusk er Jeppe Juel.

– En utrolig kapabel hest, uttalte Juel før løpet. Neste start blir på hjemmebanen Aalborg lørdag 20. juli.

Neste i rekken er Louisiana (hp e Explosive Matter). Om mulig et enda større talent enn sin storebror. Hun travet et gnistrende godt prøveløp på Aalborg søndag 14. juli og kom i mål på sterke 19,2v/2140 – kun to år gammel! Louisiana står i trening hos Bo Westergaard.

Se prøveløpet her!

Åringen Investron (e Michael’s Turn) går nå på beite. Han ble innkjørt i vår og settes ganske snart i trening. En flott hest med enestående gemytt og gode bevegelser.

Les mer om Sanna Bob

Faren Born in the USA har sin første årgang i år. I fjor fikk han rekordstor pågang i debutsesongen med over 70 hopper. Ikke så overraskende med stammen og prestasjonene hingsten kan vise til. Han er etter den store linjebyggeren Muscle Hill og med topp og moderne morstamme. Egenprestasjonene er solide. Han tilhørte toppen i den fantastiske 2013-årgangen i Norge og hevdet seg godt i en rekke årgangsløp. På 15 starter står han med 9 seire, over to millioner kroner innkjørt og 11,9a som bestenotering. Den satte han som knepent slått toer i Europeisk Derby for 4-åringer på Solvalla.

Her er stamtavla til Jalapetron