Sanna Bob fødte velskapt hingst

Sanna Bob fødte 24. mai et velskapt hingsteføll med superstammede Michael’s Turn som far.

En uke på overtid kom Investron – som føllet skal hete – til verden i sju-tiden om kvelden. Sjeldent rett og fin i beina, og oppe og gikk innen en time etter fødsel.

Investron sjarmerer sine omgivelser. Ennå litt tilbakeholden, men stadig mer nyfiken på å bli bedre kjent med oss tobente. Nå slippes mor og sønn på beite hos Målfrid Vatne i Bjørlia. Der vil de være fram til august, før de tas hjem til Steinkjer. På bildet nedenfor er Investron en uke gammel.

Foto: MÅLFRID VATNE.

Her er stammen til Investron

Moren Sanna Bob 13,7a/0,5 mill. vant Axel Jensens minneløp for hopper på Bjerke i oktober 2012 etter å ha ledet fra start til mål. Dessuten V75-vinner i Drammen i august 2014. Kun nese fra å kvalifisere inn til finalen i det svenske hoppederbyet. Hun ble importert fra Sverige til Vestfold som 4-åring og sto hos Eirik Høitomt før hun ble gaffelbåndskadet som 6-åring. Investron er hennes tredje avkom. Hun har også en 2-åring (Raja Mirchi) og en 1-åring (e Explosive Matter).

Les mer om Sanna Bob her

Faren Michael’s Turn fortjener noen linjer. En usedvanlig sterkstammet amerikaner som har gjort danske av seg. Han er sønn av Muscle Hill, den brennhete championhingsten i USA, og moren Decimal Hanover er søster til Hambletonian-vinneren Donato Hanover – USAs nest beste avlshingst i de siste årene, bak nevnte Muscle Hill.

Forventingene var store til Michael’s Turn, men etter et prøveløp på 14,8a som 2-åring ble han skadet. Eierne var imidlertid tålmodige, og to år senere fikk han omsider sin debut. Han vant 8 løp på 35 starter og satte vinnerrekorden 11,5. Han var en av Danmarks mest populære avlshingster i fjor med over 50 hopper til bedekning. 2018 blir hans første årgang.

Les mer om Michael’s Turn her