Tilbake på toppen

Baritron vendte tilbake til seremoniplass på Leangen i går etter en tids seierstørke. Forrige seier kom 31. august i fjor. Siden har Baritron levert mange gode løp, men uten å få full uttelling.

– Det har vært en del stang ut i løpene, i tillegg til noen helsemessige utfordringer. Men Ole (Dragsten) har vært tålmodig og jobbet Baritron tilbake. Det vil han nok få mye glede av framover, sa kusk Thomas Mjøen i seiersintervjuet.

Thomas kjørte et eminent løp og lot Baritron avvente i køen til startrushet (1.10/500) hadde lagt seg. Sakte, men sikkert gled Baritron framover i andrespor uten rygg. Han fikk litt drahjelp mot siste sving, før Thomas vred i høyretommen i svingen. Baritron svarte på beskjed og vant kontrollert på 14,4/2140 – hestens 24. seier.

Nå venter Maistayeren på Leangen om to uker, og senere større oppgaver utenbys. Årets mål er å passere millionen innkjørt. P.t. står grunnlaget i 868.000 kroner. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Mora Just a Joke venter i år føll etter SJ’s Caviar. Avkommet vil bli trekvart søsken til Baritron med samme farfar i SJ’s Photo.