2018

Investron

Sanna Bob fødte 24. mai et velskapt hingsteføll med superstammede Michael’s Turn som far.

En uke på overtid kom Investron – som føllet skal hete – til verden i sju-tiden om kvelden. Sjeldent rett og fin i beina, og oppe og gikk innen en time etter fødsel.

Investron sjarmerer sine omgivelser. Ennå litt tilbakeholden, men stadig mer nyfiken på å bli bedre kjent med oss tobente. Nå slippes mor og sønn på beite hos Målfrid Vatne i Bjørlia. Der vil de være fram til august, før de tas hjem til Steinkjer. På bildet nedenfor er Investron en uke gammel.

Foto: MÅLFRID VATNE.

Her er stammen til Investron

Moren Sanna Bob 13,7a/0,5 mill. vant Axel Jensens minneløp for hopper på Bjerke i oktober 2012 etter å ha ledet fra start til mål. Dessuten V75-vinner i Drammen i august 2014. Kun nese fra å kvalifisere inn til finalen i det svenske hoppederbyet. Hun ble importert fra Sverige til Vestfold som 4-åring og sto hos Eirik Høitomt før hun ble gaffelbåndskadet som 6-åring. Investron er hennes tredje avkom. Hun har også en 2-åring (Raja Mirchi) og en 1-åring (e Explosive Matter).

Les mer om Sanna Bob her

Faren Michael’s Turn fortjener noen linjer. En usedvanlig sterkstammet amerikaner som har gjort danske av seg. Han er sønn av Muscle Hill, den brennhete championhingsten i USA, og moren Decimal Hanover er søster til Hambletonian-vinneren Donato Hanover – USAs nest beste avlshingst i de siste årene, bak nevnte Muscle Hill.

Forventingene var store til Michael’s Turn, men etter et prøveløp på 14,8a som 2-åring ble han skadet. Eierne var imidlertid tålmodige, og to år senere fikk han omsider sin debut. Han vant 8 løp på 35 starter og satte vinnerrekorden 11,5. Han var en av Danmarks mest populære avlshingster i fjor med over 50 hopper til bedekning. 2018 blir hans første årgang.

Les mer om Michael’s Turn her

Infinitron

Infinitron ble født 30. juni. Et velskapt hingsteføll som oppfører seg fint. Står hos Målfrid Vatne i Bjørlia fram til sensommeren, hvor han kommer hjem til Steinkjer.  

På bildet ovenfor er Infinitron vel en måned gammel.

Mor Just a Joke travet 13,0a, tjente en halv million skr og vant V75-løp i Sverige. Hun er blant avlschampionen Express Rides aller beste hopper samt hans raskeste norskeide avkom uansett kjønn. I avlen har hun fire avkom i løpsklar alder (per 31.12.18), og kvartetten har vunnet hele 40 løp.

Quagga vant fire løp på fem starter høsten 2014 og var veldig bra, men bortkjøringer gang på gang med eieren i sulkyen satte seg etter hvert i hodet på hoppen.

Alphatron imponerte stort da han slo flere elitehester og vant et større stayerløp i København på solide 16,0v/2950 meter kun fire år gammel. Han sto i Danmark fram til våren som 5-åring, da Kjetil Helgestad overtok som trener. I hans regi vant Alphatron V75-løp i Bergen. Forulykket dessverre i luftegården høsten 2017.

Baritron har vært et eventyr og da han lekte seg i sølvdivisjonen som 5-åring hjemme på Leangen tok han sin åttende strake seier, deriblant fire i V75 – inkludert finaleseier på Bjerke. Senere travet han 12,5a hjemme på Leangen som vinner. Slet med hovbeinbetennelse i hele 2018, men har levert et solid comeback nå i mars og vist at han er tilbake der han var da seirene trillet inn.

Electron står neppe tilbake for Baritron i kapasitet, men pådro seg et brudd i bekkenpartiet om vinteren som 3-åring etter å ha veltet på isen i luftegården. Hun debuterte samme høst, men har ennå ikke startet mer enn elleve ganger. Fem av dem har endt med seier, og ifølge trener og kusk Bjørn Garberg synes hun omsider å ha kommet over helseutfordringene.

Tre år gamle Gentletron er en lovende helbror til Alphatron. Står hos Kjetil Helgestad, som sist jeg snakket med ham uttalte: – Han blir bra! Som sine søsken er også han storvokst, og han har trengt tid – i tillegg til å ha slitt med en langvarig forkjølelse i fjor høst.

Uten forkleinelse for de andre fedrene, så er ingen av dem i nærheten av SJ’s Caviar – amerikaneren som har gjort furore i Sverige med en smått fantastisk avkomsgruppe som teller flere klassiske vinnere på kun to årganger. Infinitron har via sin far SJ’s Caviar samme farfar som Baritron i SJ’s Photo. Krysningen SJ’s Photo med morstammen til Just a Joke har også gitt søskenkvartetten In Focus (e SJ’s Photo) 1,0 mill USD, Not Afraid (e SJ’s Caviar) 8,2 mill skr, Rossini (e Classic Photo) 0,5 mill USD og Focus (e SJ’s Photo) 0,2 mill USD – som alle fire har travet 1.10 eller raskere!

Infinitron ble i april 2019 solgt til Ole Dragsten fra Melhus.