2012

1341861972-crop16. april så Citron (e Triton Sund – Dirty Looks) dagens lys. Et velskapt hoppeføll, men som fikk en dramatisk start på livet. Moren Dirty Looks måtte avlives av dyrevernmessige hensyn cirka et halvt døgn etter fødselen.

Heldigvis klarte vi å få livsnødvendig råmelk i føllet. Så startet neste kapittel i føllets allerede innholdsrike liv. Det ble skaffet til veie først én ammehoppe, så enda en. Begge forsøk mislyktes. Ammehoppene ville ikke akseptere Citron.

Etter hvert klarte vi å få Citron til å drikke melkeerstatning. Etter en drøy uke på Överby Stutteri i Brunflo ble hun fraktet til Steinkjer. Her sto hun siden oppstallet hos den erfarne hestekaren Leif Arild Rugland.

Citron ble sluppet i luftegård sammen med to ponnier. Dette fungerte bra, helt til uhellet en dag var ute. Av ukjent årsak fant vi Citron i luftegården med en større oppriving i koden i høyre bakfot. Langvarig behandling med flere antibiotikakurer og sårrengjøring ga oss noen glimtvise oppturer, men stort sett pekte kurven nedover. I løpet av denne perioden ble hun aldri haltfri. Plutselig en formiddag forverret sårskaden seg drastisk på kort tid, og tilkalt veterinær beordret avlivning av dyrevernmessige hensyn.

Citron ble kun ti uker gammel. Vi lyser fred over den tapre damens minne!